NYHED

Fire anbefalinger til en grøn jul på din arbejdsplads!

Juletiden er over os og i hele verden laver virksomheder forskellige aktiviteter, der skal øge julestemningen med håb om, at det skaber en positiv kultur på arbejdspladsen! Men har du overvejet, om din arbejdsplads promoverer en retfærdig, grøn og bæredygtig julekultur?

Sådan får i en grøn og klimavenlig jul!

Måske har i allerede en ansvarlig og bæredygtig måde at skille jer af med virksomhedens papir og plastik. Så kan I udvide medarbejderaktiviteten og gå en tur til den nærmeste skov, hvor I kan samle blade, mos, grene og grankogler, så I kan lave jeres helt egne grønne juledekorationer!

I FH har vi samlet en række anbefalinger til dig som arbejdstager, hvor du kan skubbe på for en retfærdig, grøn og bæredygtig julekultur på din arbejdsplads.

Lav en grøn ønskeliste til din arbejdsgiver

I stedet for at acceptere din sædvanlige julegave, som I alle får hver jul, så kan du gå foran og bede din arbejdsgiver om grønne forandringer på arbejdspladsen i stedet.

Det kunne f.eks. være, at du kræver, at der bliver oprettet et netværk for medarbejdere som kan samarbejde om at gøre arbejdspladsen mere bæredygtig.

Eller at du forlanger efteruddannelsesprogrammer, som sikrer at du har mulighed for at følge den grønne omstilling. Eller måske, at du vil have en bæredygtighedsrepræsentant, valgt af jer medarbejdere, som kan skubbe på for retfærdige og grønne løsninger til virksomhedens bestyrelsesmøder.

Bed om grønne juledekorationer

I stedet for, at I altid smider alt jeres plastik og papir ud, kan I overveje at bruge det til at kreere nye og personlige juledekorationer for jeres arbejdsplads.

Når I laver ting sammen på arbejdspladsen øger det medarbejdernes produktivitet, da foreningsfølelsen kan skabe en mere samarbejdende atmosfære. OG på samme tid, så viser I at jule ånden ikke behøver at være funderet i dyre nye dekorationer, men at genbrug af papir og plastik både er billigere, mere bæredygtigt og mere personligt!

Brug lokalområdet til et kreere grønne juledekorationer

Måske har i allerede en ansvarlig og bæredygtig måde at skille jer af med virksomhedens papir og plastik. Så kan I udvide medarbejderaktiviteten og gå en tur til den nærmeste skov, hvor I kan samle blade, mos, grene og grankogler, så I kan lave jeres helt egne grønne juledekorationer!

Forlang at 2023 bliver året for en retfærdig grøn omstilling på din arbejdsplads

I FH tror vi på, at arbejdstagerne er nøglen til en grøn og retfærdig omstilling. Vi på at skubbe på for at arbejdsgiverne forstår den forskel vi kan gøre, når vi står sammen i fællesskab. En grøn arbejdsplads er en arbejdsplads, som forbereder sig på fremtiden – og dén fremtid vil vi være en del af!

I FH ønsker vi jer alle en rigtig glædelig jul og håber, at I vil stå sammen med os i kampen for en retfærdig og grøn omstilling i 2023!