NYHED

Christina B. Kirkegaard: Der er så mange gode, grønne ideer hos medarbejderne!

Christina Berthon Kirkegaard blev udpeget som sygeplejerskernes repræsentant i Lønmodtagernes Klimapanel. Som sygeplejerske på den ortopædkirurgiske operationsgang på sygehuset i Vejle har hun stået bag et omfattende projekt, der sikrer, at flere ton plastikemballage bliver sorteret og genanvendt.

Christina Berthon Kirkegaard peger på anbefalingen om at indføre bæredygtighedsrepræsentanter som helt central, hvis den grønne omstilling skal op i tempo og understreger, at bæredygtighedsrepræsentanterne skal have arbejdsgivernes opbakning samt tilstrækkelig tid og ressourcer, hvis de skal lykkes i en travl hverdag.

Hendes projekt startede på en enkelt operationsstue.

Hurtigt bredte det sig.

Først til de resterende stuer på samme afdeling, derefter videre til de andre operationsafdelinger og efterfølgende til nabosygehusene. Projektet har haft så meget succes, at hun nu arbejder med at koordinere grønne omstillingsprojekter på sygehuse i hele regionen.

8 anbefalinger fra Lønmodtagernes Klimapanel

  • Opbyg viden og fælles forståelse.
  • Prioritér uddannelse.
  • Styrk rammerne for innovation.
  • Skab tryghed.
  • Tænk grønt og retfærdigt.
  • Udpeg en bæredygtighedsrepræsentant.
  • Etablér netværk for bæredygtighed.
  • Del de positive eksempler og historier.

LÆS RAPPORT: 8 anbefalinger til den grønne omstilling

Forandrede karrieren

Plastiksorteringen er altså endt med at forandre hendes karriere. Men sådan var det aldrig gået, hvis ikke Christina Berthon Kirkegaard havde haft en leder, der lyttede.

Det er vigtigt, at lederne lytter og bakker op. Det var dét, der gav mit projekt vinger

Christina B. Kirkegaard

“Der er så mange gode, grønne ideer hos medarbejderne. Derfor er det vigtigt, at lederne lytter og bakker op. Det var dét, der gav mit projekt vinger.”

Christina Berthon Kirkegaard peger derfor på anbefalingen om at indføre bæredygtighedsrepræsentanter som helt central, hvis den grønne omstilling skal op i tempo.

Hun understreger, at bæredygtighedsrepræsentanterne skal have arbejdsgivernes opbakning samt tilstrækkelig tid og ressourcer, hvis de skal lykkes i en travl hverdag.

Vi bliver ikke arbejdsløse på grund af grøn omstilling – vi skal bare lave noget andet

Torsten Smærup er TR i Bravida

LÆS MERE